Ontmoet je afgevaardigde: Frederik Deschamps

Met een team van meer dan 35 afgevaardigden, vertegenwoordigt ACV KU Leuven het KU Leuven-personeel. Maar wie is er zo gedreven om dat vertegenwoordigingswerk te doen? En waarom?

Ontmoet je afgevaardigde: Frederik Deschamps

 
Waar werk je aan de KU Leuven en hoe ziet voor jou een typische werkdag er uit?
Ik ben werkzaam op de campus Kulak te Kortrijk waar ik verantwoordelijk ben voor onderwijscommunicatie en studentenadministratie.

Hoofdzakelijk ben ik bezig met de organisatie van infodagen, openlesdagen, startersdagen, proclamatieviering, … Vaak werk ik ook samen met de collega’s van de dienst marketing te Leuven, bvb voor de SID-in en Start to study avonden.

Daarnaast werk ik een netwerk uit met de secundaire scholen uit West-Vlaanderen en de westelijke rand van Oost-Vlaanderen.

Ten slotte is er twee maal per jaar een piekperiode waar de inschrijvingen van nieuwe studenten een centrale rol spelen.

 

Wat is iets dat collega’s niet van jou weten / verbaasd over zouden zijn?
 
Hoelang werk je al aan de KU Leuven en ben je actief bij ACV
Sinds januari 2009 ben ik aan de slag op de campus in Kortrijk. Mijn lidmaatschap van et ACV is er eentje die veel verder terug gaat. Bij de start van mijn studies aan het hoger onderwijs ben ik lid geworden van het ACV, ik kreeg het dan ook met de paplepel binnen. Mijn vader was jarenlang syndicaal afgevaardigde binnen een secundaire school. Ik ben dan ook een trouw lid van het ACV waarbij solidariteit voor mij toch een belangrijke visie is.

 

 

Wat zijn voor jou de belangrijke actiepunten maar aandacht voor moet zijn en/of je zelf verder wil op inzetten met ACV?

Voor mij is de balans werk privé een hele belangrijke, waarbij je goed voelen in je job het uitgangspunt dient te zijn. We zijn al wat stappen vooruit gegaan, al dienen we hier blijvend aandacht voor te hebben.

 

Merk je dat vakbondswerk een verschil maakt bij jou  op de werkplek?
Absoluut, vaak ook in de kleine dingen.

Bvb op het vlak van veiligheid is de centrale oprijlaan uitgerust met de nodige drempels.

Daarnaast ook bij algemene thema’s zoals thuiswerk, waarbij er meer flexibiliteit mogelijk is geworden om de balans werk-privé haalbaarder is geworden. Als is hier soms wel nog werk aan de winkel bij een aantal diensten.

 

Wat zou je je collega’s willen meegeven die nu twijfelen om zich kandidaat te stellen als vertegenwoordiger?
Gewoon doen!

Ik kan ervan getuigen dat in de TBE Oost- en West-Vlaanderen een hele goeie sfeer heerst waarbij we samen met de werkgever in een overlegmodel dingen kunnen realiseren.

 
Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?: 

Geef me een seintje 

 

 Graag jouw reactie, vraag of ervaring!