Ontmoet je afgevaardigde: Luc Willems

Met een team van meer dan 35 afgevaardigden, vertegenwoordigt ACV KU Leuven het KU Leuven-personeel. Maar wie is er zo gedreven — of goed gek — om dat vertegenwoordigingswerk te doen? En waarom? Ontmoet je afgevaardigde:
 
Waar werk je aan de KU Leuven en hoe ziet voor jou een typische werkdag er uit?
Sinds 2001 ben ik binnen KULeuven tewerk gesteld als labo technicus op verschillende afdelingen in Leuven en momenteel op de KU Leuven Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver.
Wat is iets dat collega’s niet van jou weten / verbaasd over zouden zijn?
Op mijn vorig werk was ik al actief lid van destijds de ACV-jongeren, was verkozene in de ondernemingsraad van de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven.
Hoelang werk je al aan de KU Leuven en ben je actief bij ACV
1 september ben ik van UZ Leuven over gestapt naar KULeuven, momenteel plaatsvervanger in het Comité Personeelszaken en tot maart 2020 plaatsvervanger in de Ondernemingsraad en CPBW van TBE Leuven.
Wat zijn voor jou de belangrijke actiepunten maar aandacht voor moet zijn en/of je zelf verder wil op inzetten met ACV?
Voor iedereen een evenwaardige behandeling, momenteel zijn er teveel verschillen in de diensten, verlofaanvragen; koffiepauze; telewerk; presentjes bij op pensioenstelling…
Merk je dat vakbondswerk een verschil maakt bij jou  op de werkplek?
Eigen werkplek kan individueel klein zijn binnen KU Leuven, zie meer noodzaak voor de globale veilige werkomstandigheden en voorwaarden voor iedereen bij KU Leuven, in het bijzonder voor ATP.
Eigen inbreng
Zelf heb ik de onderhandelingen mee opgevolgd van het vernieuwde arbeidsreglement, belangrijk punt vind ik is de plaats van tewerkstelling, artikel 5: “De plaats van het werk is de overeengekomen tewerkstellingsplaats”, u kan zomaar niet naar een andere locatie in Vlaanderen gestuurd worden.

 

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?: 

Geef een seintje Luc.Willems@kuleuven.be   016 / 32 83 92

 

 Graag jouw reactie, vraag of ervaring!