Ontmoet je afgevaardigde: Vic Van Roie


Met een team van meer dan 35 afgevaardigden, vertegenwoordigt ACV KU Leuven het KU Leuven-personeel. Maar wie is er zo gedreven — of goed gek — om dat vertegenwoordigingswerk te doen? En waarom? Ontmoet je afgevaardigde:
 
Waar werk je aan de KU Leuven en hoe ziet voor jou een typische werkdag er uit? Sinds 1982 ben ik, als lid van het assisterend academisch personeel, werkzaam voor de opleiding Industrieel Ingenieur op Campus Geel. Sinds 38 jaar ben ik dus werkzaam op dezelfde campus, waar ik ook afstudeerde als Industrieel Ingenieur, maar waar mijn werkgever reeds een handvol keren van naam veranderde, om nu KU Leuven te noemen. Mijn lesgevende taken situeren zich voornamelijk in het vakgebied elektronica, zowel hard- als software.
 
Wat is iets dat collega’s niet van jou weten / verbaasd over zouden zijn?
In mijn vrije tijd ben ik vooral terug te vinden in de tuin. Bij een fietstocht met familie of vrienden, gevolgd door en natje en een droogje,  ben ik in mijn element. In het weekend kan je me dan weer vinden op een petanqueveld ergens in de provinciale competitie van provincie Antwerpen.
Hoelang werk je al aan de KU Leuven en ben je actief bij ACV
Als actief lid van COC (sinds 39 jaar) en lid van het integratiekader, vertegenwoordig ik met vuur, niet alleen het personeel van campus Geel, maar bij uitbreiding alle personeelsleden van KU Leuven. Gestart als lid van het Departementaal OnderhandeliingsComité (1992) en Hogeschool Onderhandelingscomité bouwde ik mijn expertise jaar na jaar uit. Vooral personeelsbeleid, personeelscontingent, taakbelasting en financieel beleid van de hogeschool ( 80/20 norm) kreeg de nodige aandacht. Het integratieproces van de masteropleiding van de hogescholen in de universiteit mee onderhandelen( als lid van MaKul/MZC) was een boeiende en intense periode in mijn loopbaan als personeelsvertegenwoordiger.
   
Wat zijn voor jou de belangrijke actiepunten maar aandacht voor moet zijn en/of je zelf verder wil op inzetten met ACV? Een gezonde balans werk-privé, in deze hectische periode is meer dan ooit belangrijk. Het statuut van het integratiekader volg ik uiteraard met extra interesse op. Maar ook veiligheid en gezondheid op het werk, zowel als het personeels- en financieel beleid van de KU Leuven krijgen mijn volle aandacht. Ook in persoonlijke dossiers kan ik diskreet een bijdrage leveren.
Merk je dat vakbondswerk een verschil maakt bij jou  op de werkplek?
Als vakbondsafgevaardigde heb je een stem die weldegelijk gehoord wordt. Enkel jammer dat er minder en minder jonge mensen bereid zijn deze functie op zich te nemen
Eigen inbreng
Wil je opkomen voor de rechten van al uw collega’s op uw campus of alle campussen van de KU Leuven? Gewoon doen! Ons netwerk van ervaren mensen geeft je de kans te groeien in je engagement, zodat je rustig dossierkennis kan opbouwen. Samen sta je sterker.
Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?:  Geef een seintje  vic.vanroie@kuleuven.be
 Graag jouw reactie, vraag of ervaring!