Christina Vochten

“ook voor jonge mensen moet er een loopbaan zijn met een toekomstperspectief”

Ik werk al 23 jaar bij KU Leuven waarvan de eerste 10 jaar als VIB’er bij het Centrum van Menselijke Erfelijkheid. De laatste 13 jaar werk ik bij het Stamcelinstituut waar ik de administratie verzorg.

Als je vroeger in de private sector gewerkt hebt, is het echt wel wennen. Het komen en gaan van collega’s is toch wel eigen aan een onderzoeksomgeving. Het bevalt me wel dat wij bij het Stamcelinstituut in een heel internationale omgeving werken, dat maakt mijn job ook wel een beetje speciaal.

Ik woon in Wuustwezel, 25 km 25 km van Antwerpen tegen de Nederlandse grens. Ik pendel met de wagen en ben dus wat ze noemen bij StuBru een vroege vogel. Ik vertrek ’s morgens ten laatste om 6 u. en ben dan iets na 7 in Leuven. Mijn collega  is dan al aanwezig. Zij komt uit Limburg en vertrekt ook vroeg om de files te vermijden.

Ik heb eerst getwijfeld of ik me wel kandidaat zou stellen. Hoewel mijn 2 zussen en mijn grootvader afgevaardigde zijn geweest, had ik nooit gedacht dat ik ook de uitdaging zou aangaan. Wat mij over de streep heeft gehaald, is de implementatie van OFD. Voor sommige ATP’ers was OFD een succesverhaal voor anderen was het succes iets minder.

Ik wil dit dossier als werknemersafgevaardigde onder de aandacht blijven brengen. Ik geloof in dialoog en ik ben ervan overtuigd dat er voor alles een oplossing is. En ik vind het vooral ook belangrijk dat de mensen die na mij komen een loopbaan met een toekomstperspectief kunnen hebben.

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje christina.vochten@kuleuven.be +32 16 33 02 95