Frederik Deschamps

Voor mij is de balans werk – privé een hele belangrijke

Ik werk op de campus Kulak in Kortrijk waar ik verantwoordelijk ben voor onderwijscommunicatie en studentenadministratie. Hoofdzakelijk ben ik bezig met de organisatie van infodagen, openlesdagen, startersdagen, proclamatieviering, … Vaak werk ik ook samen met de collega’s van de dienst marketing te Leuven, bvb voor de SID-in en Start to study avonden.

Daarnaast werk ik een netwerk uit met de secundaire scholen uit West-Vlaanderen en de westelijke rand van Oost-Vlaanderen.

Ten slotte is er twee maal per jaar een piekperiode waar de inschrijvingen van nieuwe studenten een centrale rol spelen.

Sinds januari 2009 ben ik aan de slag op de campus in Kortrijk. Maar mijn lidmaatschap van het ACV is er eentje die veel verder terug gaat. Bij de start van mijn studies aan het hoger onderwijs ben ik lid geworden van het ACV. ik kreeg het dan ook met de paplepel binnen. Mijn vader was jarenlang syndicaal afgevaardigde binnen een secundaire school. Ik ben dan ook een trouw lid van het ACV waarbij solidariteit voor mij toch een fundamentele keuze is.

Voor mij is de balans werk privé een hele belangrijke. Je goed voelen in je job zou het uitgangspunt moeten zijn. En hoewel we al wat stappen vooruit gegaan zijn, toch is dit een blijvend aandachtspunt.

Ik ben fier op onze syndicale werking, we maken dikwijls het verschil voor onze collega’s. Soms zit het ook in de kleine dingen. Zo hebben we aan onze veiligheid gewerkt en is de centrale oprijlaan uitgerust met de nodige drempels. Daarnaast hebben we ingezet op thema’s zoals thuiswerk. Voor heel wat collega’s biedt dit de nodige flexibiliteit voor een haalbaarder balans werk-privé. De laatste maanden bewezen we dat thuiswerk werkt. Na de sociale verkiezingen wil ik mij volop mee inzetten om structureel thuiswerk op de kaart te zetten binnen de KU Leuven, daar waar mogelijk.

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje frederik.deschamps@kuleuven.be +32 56 24 62 90