Geert De Lepeleer

Ik vind het belangrijk om steeds rationeel, beleefd en met dossierkennis  een bepaalde problematiek te verdedigen “

Ik werk op de Technologiecampus Gent en er zit enorm veel variatie in een normale werkdag. Soms ben ik in het buitenland, een andere keer moet ik extern naar een vergadering, soms ben ik een ganse dag op kantoor.

Ik ben ook ondervoorzitter van een scholengemeenschap in het basisonderwijs met meer dan 1300 leerlingen. Verder heb ik een passie voor sport in het algemeen en tennis in het bijzonder.

Ik stapte in 1990  in het hoger onderwijs en integreerde in de KU Leuven in 2013.  Ik ben al actief voor het ACV sinds ik startte in 1985 in het secundair onderwijs. Toen was dat vooral omdat het enorm moeilijk was om een fulltime job te bemachtigen. Gelukkig zijn de tijden nu veranderd.

Ik vind het belangrijk om steeds rationeel, beleefd en met dossierkennis  een bepaald thema te verdedigen tegenover de werkgever. Ervaring leert dat je zo het meeste kan bereiken. Ik ben geen roeper die de collega’s onrealistische beloftes voorschotelt. En ik merk dat mijn jarenlange aanpak gerespecteerd wordt, ook door de werkgever. Als ik iets aankaart, is het zeker gefundeerd en wordt er in de meeste gevallen toch onmiddellijk naar de juiste oplossing gezocht. Ondertussen vinden veel collega’s hun weg naar mij en ik zal hen altijd pogen te helpen.

Ik ben fier op de manier waarop we de onderhandelingen van de CAO-IK hebben aangepakt en afgerond. Zelf heb ik enorm veel energie gestoken in deze onderhandelingen. Ik had dit als een mooi eindpunt kunnen beschouwen van mijn sociale inzet. Maar ik wil er nog eens volop voor gaan. Er zijn genoeg aandachtspunten: toezien dat gemaakte afspraken gerespecteerd worden, meewerken aan een manier van leidinggeven die het beste van de collega’s naar boven haalt, waakzaam blijven als de dienstverlening hapert, het juiste evenwicht tussen onderzoek en onderwijs nastreven, ijveren voor meer waardering voor ATP, oog blijven hebben voor de specificiteit van de campussen buiten Leuven, ….

Tot slot, wil ik dat er naar iedereen geluisterd wordt en wil ik meewerken aan een sociaal overleg dat is gebaseerd op het gezond verstand. Niemand is gebaat bij hoogdravende verklaringen. Integendeel, we hebben nood aan constructief overleg dat naar oplossingen toe werkt.  

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje geert.delepeleer@kuleuven.be +32 9 310 27 30