Jean-Pierre Dekeyser

ik kom graag op voor een correct loon voor alle medewerkers. Het verbeteren van de koopkracht, zeker voor de laagste lonen, is voor mij een belangrijk actiepunt”.

Ik ben aan de KU Leuven begonnen in 1998 en werk op het Proefdierencentrum op Gasthuisberg in Leuven. Als gangverantwoordelijke verdeel ik de taken binnen mijn team en volg ik ze op. Het iedere dag correct en zonder onderbreking verzorgen van de proefdieren is een belangrijke prioriteit.

Ik ben er fier op dat ik al 8 jaar de personeelsbelangen aan de KU Leuven mag verdedigen. Zelf had ik voordien heel veel steun gekregen van het ACV bij de moeilijke gesprekken met mijn werkgever in het kader van een correcte verloning. Ik heb ondervonden dat er meer solidariteit op de werkvloer nodig is. Ja, dan besef je hoe zinvol onze vakbond is.

Ik wil mij engageren om het fietsbeleid te verbeteren want een duurzaam en doordacht mobiliteitsbeleid moet bij een grote werkgever als de KU Leuven toch voorbeeldig zijn.  Ik wil graag meewerken aan een kilometervergoeding en leasingsmogelijkheden, ook voor fietsers. Daarnaast kom ik graag op voor een correct loon voor alle medewerkers. Als “oudere” collega wil ik er ook zijn voor mijn leeftijdsgenoten. Want ik hoor hoe zij dikwijls onder druk komen te staan. Zij kunnen rekenen op onze steun wanneer hun kunnen en kennis in twijfel wordt getrokken.

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje jeanpierre.dekeyser@kuleuven.be +32 16 3 30181