Vic Van Roie

Ik vertegenwoordig met vuur, niet alleen het personeel van campus Geel, maar bij uitbreiding alle personeelsleden van KU Leuven

Sinds 1982 werk ik als lid van het assisterend academisch personeel voor de opleiding Industrieel Ingenieur op Campus Geel. Dat betekent dat ik ruim 38 jaar op dezelfde campus, waar ik ook afstudeerde als Industrieel Ingenieur werkzaam ben. Onze werkgever is dan wel een handvol keren van naam veranderd, maar ik ken de werkvloer door en door. Mijn lesgevende taken situeren zich voornamelijk in het vakgebied elektronica, zowel hard- als software.

Mijn syndicaal engagement heeft altijd deel uitgemaakt van mijn loopbaan. Ik ben al 39 jaar actief lid van COC en lid van het integratiekader. Ik vertegenwoordig met vuur, niet alleen het personeel van campus Geel, maar bij uitbreiding alle personeelsleden van KU Leuven. Gestart als lid van het Departementaal OnderhandeliingsComité en Hogeschool Onderhandelingscomité bouwde ik mijn expertise jaar na jaar uit. Wat veel collega’s waarschijnlijk niet weten is dat ik in mijn vrije tijd vooral in de tuin vertoef of op een fietstocht met familie of vrienden. In het weekend kan je me dan weer vinden op een petanqueveld ergens in de provinciale competitie van provincie Antwerpen.

Ik ben fier op het feit dat belangrijke personeelsthema’s  zoals het personeelsbeleid, personeelscontingent, taakbelasting en financieel beleid van de hogeschool de nodige aandacht kreeg. De onderhandelingen in het kader van integratieproces waren een boeiende en intense periode in mijn loopbaan als personeelsvertegenwoordiger.

Ik wil mij blijven engageren voor een gezonde balans werk-privé, want dat is in deze hectische periode meer dan ooit belangrijk. Het statuut van het integratiekader volg ik uiteraard met extra interesse op. Maar ook veiligheid en gezondheid op het werk en het personeels- en financieel beleid van de KU Leuven krijgen mijn volle aandacht. Collega’s weten ook dat zij in persoonlijke dossiers kunnen rekenen op een discrete ondersteuning.

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje vic.vanroie@kuleuven.be +32 14 72 13 22