Ward Beynaerts

Want inspraak zorgt mee voor tevreden werknemers en die maken een wereld van verschil”

Ik werk binnen de centrale IT-dienst van de KU Leuven in het Competentiecentrum Informatiebeveiliging. Interesting times!

Samen met mijn echtgenote en onze twee kinderen woon ik in Scherpenheuvel. Wat veel collega’s waarschijnlijk niet weten is dat ik graag zing, wandel en badminton speel.

Ik engageer mij graag om het welbevinden op de werkvloer te verhogen. Ik wil dit doen door een stem te geven aan mijn collega’s en door hun bekommernissen in sociaal overleg echt een plaats te geven. Het is belangrijk dat de werkgever bij zijn besluitvorming rekening houdt met de stem van collega’s. En eens goede afspraken gemaakt zijn, komt het er natuurlijk op aan om de besluiten na te komen. Gebeurt dat niet, dan gaan we in dialoog met de werkgever om het op te lossen.

Want inspraak zorgt mee voor tevreden werknemers en die maken een wereld van verschil.

Tijdens de corona lockdown periode hebben we met z’n allen samen kunnen vaststellen dat ‘thuis werken werkt’ en een aantal voordelen biedt voor werknemer, maar ook voor werkgever en bij uitbreiding zelfs voor onze samenleving. Daarom wil ik graag meehelpen aan het uitbouwen van een universiteitsbreed kader, waarin meer plaats is voor telewerk.

Daarnaast wil ik meewerken aan een werknemersvertegenwoordiging die dichter bij de werknemer staat, o.a. door verder te bouwen aan eigentijdse communicatiekanalen. Op deze manier kunnen we beter inspelen op de noden van de werkvloer en kunnen we de collega’s nog beter vertegenwoordigen.

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje ward.beynaerts@kuleuven.be +32 16 37 70 39