Wouter Maes

door mijn functie als HR-gedelegeerde heb ik een goed zicht op de diverse personeelsstatuten en de problemen waar ze mee kampen

In 2008 ben ik begonnen op de Dienst Planning van de toenmalige Ehsal. Na de integratie van de academische opleidingen van de hogescholen in de universiteit kwam ik terecht bij KU Leuven. Ruim 2 jaar geleden ben ik overgestapt naar de Faculteit Letteren op Campus Brussel als  administratief beheerder. In hoofdzaak ben ik HR-gedelegeerde en verantwoordelijke voor de personeels- en middelenbegroting van onze subfaculteit. Maar er wordt ook door de Subfaculteitsraad en het Subfaculteitsbestuur beroep op mij gedaan voor de verslaggeving.  Gezien de kleine schaal van onze subfaculteit komen eigenlijk de meest uiteenlopende zaken op mijn bord terecht, gaande van het bestellen van potloden en papier over communicatie tot de organisatie van subfacultaire events.

In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met outdoor sport zoals rotsklimmen en trailrunning. Al staat dit even op een lager pitje sinds de geboorte van mijn tweede kindje.

Bij ACV ben volledig nieuw. Tot mijn eigen schande moet ik bekennen dat ik tot voor kort zelfs niet aangesloten was als lid. Hoewel ik een neofiet ben in het vakbondswerk, kan ik echt wel een nuttige bijdragen leveren.

Ik wil mij voor al mijn collega’s engageren en ik houd rekening met hun specifieke realiteit. ATP-collega’s geven aan dat interne mobiliteit en promotiekansen essentieel zijn. Het is nu bijna onmogelijk om te evolueren naar een hogere functieklasse, tenzij door te solliciteren en de bereikte werkzekerheid op te geven. Bij het AP denk ik vooral aan de onzekerheid binnen bepaalde statuten. De werkdruk en de balans werk-privé zijn in het algemeen een heet hangijzer. En bij iedereen leeft het debat rond Corona en telewerk.  

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje wouter.maes@kuleuven.be . +32 2 447 18 05