Yvan Vansteenkiste

het vakbondswerk is noodzakelijk om de werknemers te beschermen

Ik woon in Helkijn en ben 58 jaar oud. Ik werk aan KULEUVEN afdeling KORTRIJK deels als technieker en deels als bewakingsagent. Die combinatie heeft alles te maken met de talrijke activiteiten, lezingen en opleidingen die tot ’s avonds laat plaatsvinden. Ik ben dus ook verantwoordelijk voor het afsluiten van de Campus.

Vroeger was ik actief in de bouwindustrie en fungeerde ik als tussenpersoon tussen de werknemers en werkgever. Ik zocht mee naar oplossingen en wees ook op de rechten van de werknemers. 6 jaar geleden maakte ik de overstap naar KULEUVEN en het bevalt me hier prima.

Vakbondswerk is mij absoluut niet vreemd, ik doe het al ruim 28 jaar. Alles is begonnen met mijn rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan het niet vatten wanneer werknemers onheus behandeld worden.  En ik volg graag de onderhandelingen op de voet, want een goed geïnformeerde werknemer is er 2 waard.

Ik wil mij met volle moed inzetten voor het ACV. Ik blijf me engageren om communicatieproblemen te helpen voorkomen want dat is dikwijls de reden van heel ongenoegens. Daarnaast wil ik ongelijkheid in de verloning aanpakken. Heel wat mensen werken heel hard voor een veel te laag loon. Er mag dus zeker meer waardering zijn voor deze collega’s die soms het gevoel krijgen dat ze “loopjongens” zijn.

Ik merk dat het vakbondswerk noodzakelijk is om de werknemers te beschermen. Soms bereiken wij iets en soms niet direct, het vraagt een beetje puzzelwerk. Ik ben heel fier op het feit dat we er bijvoorbeeld in gelukt zijn om ieder jaar ecocheques te krijgen.

Zit je met een vraag of probleem, of nood aan een babbel over je werksituatie?

Geef een seintje yvan.vansteenkiste@kuleuven.be +32 56 24 61 81