ACV-campagne “Win your pension”

Als ACV-militanten spannen we ons in, dag in dag uit, om de belangen van leden, militanten en bevolking te behartigen. In bijzonder voor zij die zwakker staan in de samenleving en geen stem hebben in hun organisatie. Steeds worden we echter geconfronteerd met de gevolgen van de regeringsmaatregelen, die de sociale bescherming en arbeidsvoorwaarden van werknemers en zij die zwakker staan ondergraven.

Dit is ook het geval met de pensioenshervorming. Gedurig wordt de mantra herhaald dat “langer werken onvermijdelijk is” en trekt men de pensioensleeftijd maar op, democratisch draagvlak of niet. Echter, de nodige maatregelen om het werk werkbaar te houden blijven uit, en de onzekerheid over wat werknemers op het einde van hun loopbaan gaan hebben neemt toe.

Samen met de andere vakbonden maken wij als ACV van dit pensioendossier een speerpunt. We tekenden een actiestrategie uit, en die start met een massale informatie- en sensibiliseringscampagne. We zetten met LBC-NVK en CNE als bediendencentrales van het ACV ook onze schouders onder deze acties, en lanceren de campagneWin your pension“. Het kraslot staat symbool voor de richting waarin de regering ons pensioen aan het duwen is: een wispelturige loterij.

Meer info op: www.winyourpension.be.Graag jouw reactie, vraag of ervaring!