Converstatietafels: steuntje in de rug voor diversiteit op Campus Brussel

Het CPBW Brussel wil het personeel lokaal een steuntje in de rug geven in het kader van de diversiteit op de campus Brussel.

Veel KU Leuven-collega’s komen dagelijks in contact met internationale studenten en docenten. Engels is bijgevolg een courante voertaal geworden in onze dienstverlening op campus Brussel. Het CPBW Brussel, dat is het orgaan waar de werkgever en vakbondsvertegenwoordigers aan de KU Leuven samenzitten over veiligheid en welzijn op het werk, is dan ook verheugd dat de ondersteuning voor deze diversiteit in taal op Campus Brussel wordt versterkt.

Vanaf februari 2020 wordt namelijk het bestaande taalopleidingsaanbod (o.a. via het ILT) op campus Brussel uitgebreid met conversatietafels Engels voor collega’s uit de diensten. Onder begeleiding van een taalexpert praat je in kleine groepen over reële situaties op de werkvloer in het Engels. De thema’s die aan bod komen worden daarom bij voorkeur door de deelnemers zelf aangebracht

Een conversatietafel is geen klassieke les: de focus ligt volledig op verbale communicatie. Het is een bewezen methode om op een informele, laagdrempelige manier je talenkennis uit te breiden én vooral om meer vertrouwen te krijgen bij het communiceren in een andere taal.

Meer weten? Suggesties voor goede ondersteuning op een diverse campus? Geef ons een seintje via onderstaand formulier of info@acvkuleuven.be.Graag jouw reactie, vraag of ervaring!