7 mei: lunchgesprek Hans De Witte over burnout

Op dinsdag 7 mei nodigen we voor ons lunchgesprek prof. Hans De Witte uit over burnout: wat weten we er wetenschappelijk over, en wat kunnen we (aan de KU Leuven) er mogelijk aan doen?

 

Praktisch

  • Datum en tijd: dinsdag 7 mei 2019, 12-13.30u.
  • Locatie: KU Leuven Campus Leuven, Conferentiezaal HIVA – KU Leuven (Parkstraat 47, Leuven).
  • Gratis, maar inschrijven via onderstaand formulier.
  • Voertaal Nederlands; eigen boterhammetjes welkom.

 

Over de spreker

Hans De Witte is als gewoon hoogleraar verbonden aan de KU Leuven waar bij binnen de Onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie onderzoek voert naar o.a. de psychologische beleving van jobonzekerheid, burnout, en werkstress.

Hij is tevens lid van het expertcomité dat de Tevredenheidsmonitor (TVM) aan de KU Leuven wetenschappelijk begeleidt, en ontwikkelde mee de tool gebruikt in de TVM om burnout te meten.

Hij is o.i. dan ook uitstekend geplaatst om syndicaal afgevaardigden, personeelsvertegenwoordigers, en alle geïnteresseerden aan de KU Leuven meer duiding te geven over burnout. Uit de eerste besprekingen van de TVM in maart hebben we met ACV KU Leuven nl. burnout-risico alvast genoteerd als een aanzienlijk aandachtspunt aan de KU Leuven, en gaan hier verder mee aan de slag. Ook gaat burnout in de verschillende TVM-besprekingen doorheen de KU Leuven de komende maanden aan bod komen. Dus redenen te over om te komen luisteren en in gesprek te gaan.

 

Inschrijven

Deelname is gratis, maar graag inschrijven via onderstaand reactieformulier of via info@acvkuleuven.be.

 

 

Lunchgesprek?

Met ACV KU Leuven organiseren we aan de KU Leuven als deel van ons vormingswerk regelmatig publieke, informele lunchgesprekken rond thema’s op het snijpunt van universitaire, maatschappelijk, en syndicale bezorgdheid. Thema’s waren bv. precaire arbeid en tijdelijke contracten, de (menselijke) kost van lagekostenluchtvaart, wat weten we over burnout, genderbias vermijden in universitair beleid, etc.

Heb je zelf een suggestie voor zulk een thema of spreker? – geef ons een seintje via onderstaand formulier en we organiseren het.Graag jouw reactie, vraag of ervaring!