Lunchgesprek “Werken aan de onderkant van de arbeidsmarkt”

Op maandagmiddag 12 november nodigen we auteur Herman Loos uit voor een lunchgesprek, over zijn boek en ervaringen met werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Over de spreker

Herman Loos is socioloog, schreef voor o.a. Apache en MO, en werkte na zijn job aan de KU Leuven faculteit sociale wetenschappen zeven jaar aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Hij schreef over zijn ervaringen een schrijnend, soms cynisch boek.

Het in september verschenen “Menselijke Grondstof” beschrijft hoe hij – na de keuze om uit de rat-race te stappen – aan de kost probeert te komen als achtereenvolgens ganzenpluimer, ramasseur, podiumbouwer, elektricien, wijngaardsnoeier, thuisleerkracht, magazijnier, schilderplamuurder, rekkenvuller, dozenplooier, installateur van elektronische etiketten en medewerker van een callcenter. Een verhaal over formulieren, economische natuurwetten, psalmen uit de bijbel van Johan Van Overtveldt, flexibele contracten, flexibele lonen, flexibele levens en ook wel over concurreren met Madagascar – daar waar het minimumloon 47 euro is.

 

Praktisch

  • Datum en tijd: maandag 12 november, 12-13u.
  • Locatie: HIVA – KU Leuven, Parkstraat 47 Leuven, lokaal Conferentiezaal (gelijkvloers).
  • Gratis, maar inschrijven via info@acvkuleuven.be of onderstaand formulier.
  • Voertaal Nederlands; eigen boterhammetjes welkom; boekexemplaren beschikbaar ter plekke.

 

Over het boek

Herman’s boek verscheen in september bij Uitgeverij EPO. Meer informatie online en via de Facebook-pagina. Een selectie van de mediaberichtgeving en -debat bij het verschijnen van “Menselijke Grondstof

 

Locatie

Het lunchgesprek gaat door op Campus Leuven, faculteitscampus Sociale Wetenschappen, in het gebouw van HIVA – KU Leuven (Parkstraat 47 Leuven, lokaal Conferentiezaal gelijkvloers). Het is een een kwartier wandelen van Leuven station.

 Graag jouw reactie, vraag of ervaring!