Lunchgesprek Jan Buelens over stakingsrecht in de praktijk

Op 20 februari 2020 nodigen we voor ons lunchgesprek prof. Jan Buelens uit over stakingsrecht in de praktijk. Staken is steeds voer voor discussie in de media, maar wat betekent het in de praktijk als werknemers (niet kunnen) staken?

 

Praktisch

  • Datum en tijd: donderdag 20 februari 2020, 12.00-13.00u.
  • Locatie: KU Leuven Campus Leuven, Conferentiezaal HIVA – KU Leuven (Parkstraat 47, Leuven).
  • Gratis, maar inschrijven via onderstaand formulier.
  • Voertaal Nederlands; eigen boterhammetjes welkom.

 

Over de spreker

Prof. dr. Jan Buelens doceert collectief arbeidsrecht aan de Universiteit Antwerpen en de ULB, is advocaat aan de Balie van Antwerpen, en verantwoordelijk voor het departement sociaal recht bij PROGRESS Lawyers Network.

In zijn werk als advocaat focust hij o.a. op collectief arbeidsrecht (bescherming van werknemersvertegenwoordigers, stakingsrecht,…) en individueel arbeidsrecht (ontslag, precaire tewerkstelling, discriminatie, …).

Hij pleitte stakingszaken tegen o.a. Carrefour, Ab InBev, Lanxess Rubber, Ford, NMBS en Infrabel, en beroepen bij het Grondwettelijk Hof en de Raad van State.

 

Inschrijven

Deelname is gratis, maar graag inschrijven via onderstaand reactieformulier of via info@acvkuleuven.be.


Lunchgesprek?

Met ACV KU Leuven organiseren we aan de KU Leuven als deel van ons vormingswerk regelmatig publieke, informele lunchgesprekken rond thema’s op het snijpunt van universitaire, maatschappelijk, en syndicale bezorgdheid.

Thema’s van vorige lunchgesprekken waren bv. precaire arbeid en tijdelijke contracten, de (menselijke) kost van lagekostenluchtvaart, burnout (aan de KU Leuven), etc.

Heb je zelf een suggestie voor zulk een thema of spreker? – geef ons een seintje via onderstaand formulier en wij organiseren het voor jou en je collega’s.Graag jouw reactie, vraag of ervaring!