Actiedag 29 maart: voor een beter IPA!

De nationale onderhandelingen voor het Interprofessioneel akkoord (IPA) 2021-2022 zitten muurvast: werkgevers houden vast aan een zeer beperkte loonsverhoging van maximaal 0,4%. Dat is hallucinant als we denken aan al die werknemers die zich tijdens deze coronacrisis al extra hard hebben ingezet. Daarom voert het ACV samen met ABVV een actiedag op 29 maart.

 

Volg de actie op: https://samenmakenwehetbeter.be/

 

Wat kun jij doen? Informeer je en doe mee : https://samenmakenwehetbeter.be/doe-mee/

 

Tijd voor échte waardering

Om de 2 jaar onderhandelen vakbonden en de bedrijfswereld over een interprofessioneel akkoord of IPA.  Erg belangrijke onderhandelingen want het onder meer over de loonsopslag in de privésector, goed voor maar liefst 4 miljoen werknemers.

Die onderhandelingen voor het IPA 2021-2022 zitten muurvast: werkgevers houden vast aan een zeer beperkte loonsverhoging van maximaal 0,4%.  Binnen dat keurslijf zijn eerlijke onderhandelingen vrijwel onmogelijk!

Het ACV wil een IPA voor 2021 en 2022 dat alle werknemers ten goede komt en hun arbeidsvoorwaarden verbetert. We blijven aandringen op meer onderhandelingsruimte én:

  • een indicatieve loonnorm zodat lonen mee kunnen evolueren met de realiteit van de sector en daar waar marge is met méér dan 0,4% kunnen stijgen
  • een wezenlijke verhoging van de minimumlonen en lage lonen
  • goede afspraken over werkbare loopbanen en landingsbanen

De Loonkrant

Naar aanleiding van de actiedag op 29 maart stelden de vakbonden De Loonkrant op.

De Loonkrant bevat een schat aan informatie over de manier waarop je loon gevormd wordt, het belang van het collectief overleg en de betekenis van het IPA en getuigenissen van werknemers.

Lees nu alle artikels uit De Loonkrant online of bekijk de Loonkrant in PDF

 

Wil jij ook meer respect voor werknemers? Houd dan de site van ACV Puls in de gaten en ontdek hoe je op een hele simpele manier mee actie kan voeren. Want samen maken we het beter!

Ontdek hoe jij mee actie kan voeren!

Tijdens de actiedag maken de ACV-verbonden in samenwerking met het Vlaamse ABVV en productiehuis CirQ drie uur lang live radioRadio Syndical wil iedereen die actie voert een hart onder de riem steken. Tijdens het programma wordt gebeld met militanten van Maaseik tot De Panne en krijgen ook Marc Leemans en Miranda Ulens het woord.

Tune in op 29 maart van 9 uur tot 12 uur of herbeluister op www.radiosyndical.be!Graag jouw reactie, vraag of ervaring!