Pleinactie 2 oktober tegen regeringsmaatregelen!

Beste militanten,

Op dinsdag 2 oktober zijn er in verschillende steden acties om te protesteren tegen het “Zomerakkoord” van de regering Michel.

Voor de regio Leuven gaat het om een “pleinactie” samen met het ABVV & ACLVB.

Het is van het grootste belang dat deze acties slagen. De regering is immers van plan om na de gemeenteraadsverkiezingen nog een aantal beslissingen te nemen die ons, werknemers, benadelen. Het is de laatste kans om onze alternatieven nog eens duidelijk in de verf te zetten.

Wij gaan voor:

  • Recht op landingsbaan mét uitkering vanaf 55 jaar;
  • Mogelijkheid van SWT zónder beschikbaarheid op 60 jaar;
  • Pensioenleeftijd uiterlijk op 65 jaar voor iedereen.

Praktisch: de interactieve pleinactie vindt plaats op dinsdag 2 oktober van 10 tot 12 uur op het Martelarenplein in Leuven. Tijdens de actie spreken we mensen aan met onze boodschap rond de pensioenactie en zorgen we voor interactie met het publiek aan de hand van foto-boot (verouderingsfoto), pensioenkrant, … Daarna afsluitmoment in de foyer van het Depot van 12-13 uur.

Een pamflet voor deze actie volgt. Verder zijn er ook opnieuw pensioenkranten die kunnen worden verdeeld in jullie onderneming / instelling. Deze zijn te verkrijgen op ons secretariaat.

Er zijn ook acties op andere locaties. Militanten die liever daarbij aansluiten, kunnen dit uiteraard ook:

Brussel: Centraal Station tot Park/Wet : start 10u aan Albertina-bibliotheek vlakbij het centraal station). In Brussel wordt er gewandeld rond de neutrale zone en wordt er een menselijke ketting gemaakt

Antwerpen: Optocht Pensioenalarm’. Start om 10:30 aan de Leopold De Waelplaats richting Groenplaats in Antwerpen.

Oost-Vlaanderen: Optocht. Start om 11:00 aan de Federale Pensioendienst Koningin Fabiolalaan in Gent op wandelafstand van station Gent-Sint Pieters. Einde aan het Kramersplein nabij hetzelfde station.

Limburg: Manifestatie op de kleine ring in Hasselt met passage bij de RVA en halt aan de Pensioentoren naar het Molenpoortplein. Samenkomst om 10:30 aan het ACV-gebouw Hasselt.

West-Vlaanderen: Actie in Kortrijk, optocht van de pensioendienst in het stadhuis naar de markt. Vertrek om 11:00 in de “Keer de Vlamingenstraat”.

 

Met vriendelijke groet,

ACV @ KU Leuven


Graag jouw reactie, vraag of ervaring!