Sluit je aan bij ACV KU Leuven

Onze organisatie wordt van onderuit gedragen door onze leden, de sympathisanten, en onze militanten. Hoe breder dit netwerk aan de KU Leuven, hoe beter we kunnen opkomen voor personeel, studenten en en het principe van degelijk onderwijs en onderzoek. Iedereen die zich wil aansluiten of engageren, ontvangen we dan ook met open armen!

Organisatie voor en door leden

Onze vakbond is er voor en door haar leden. We staan onze leden bij met woord en daad, individueel en collectief. Het maakt niet uit welk statuut je hebt, en waar je werkt: ACV KU Leuven heeft vertegenwoordigers uit élke geleding en in élke campus. En als je lid wordt, help je ons ook je collega’s helpen. Onze slagkracht is nl. afhankelijk van het aantal leden dat we vertegenwoordigen.

Lees over de de voordelen en sluit je aan als lid!

 

Universiteitsbreed netwerk van sympathisanten

Ben jij goed op de hoogte of het luisterend oor voor collega’s? Organiseer je graag een activiteit? Creatief met affiches en vormgeving? Of wil je graag iets schrijven of feedback geven over je werksituatie, je expertise-domein of onderzoek? We rekenen op ons netwerk van sympathisanten, die geheel vrijblijvend soms een handje toesteken. Dat kan gaan van simpelweg een mailtje over een lopend dossier of probleem op de werkplek, over feedback op onze beleidsvoorstellen, tot het organiseren van een debat of activiteit. Wij zorgen voor de praktische ondersteuning van jouw initiatief.

Contacteer ons als je de handen uit de mouwen wil steken!

 

Onze militanten, jouw stem

De kern van onze werking en het systeem van werknemersinspraak aan de KU Leuven zijn onze militanten. Deze collega’s zijn meestal verkozen voor ACV KU Leuven in één van de de inspraakorganen. Ze kunnen voor hun vertegenwoordigingswerk rekenen op extra vorming, kennisuitwisseling, steun van de vakbondssecretaris en experten, evenals faciliteiten en bescherming. Dit helpt hun om ook in moeilijke situaties en conflicten effectief en daadkrachtig op te komen voor hun collega’s en de principes die ACV KU Leuven verdedigd aan onze instelling.

Geprikkeld voor zulk een engagement? We ontvangen je met open armen!