CPBW Brussel oktober 2020

Verslag CPBW Campus Brussel – 21 oktober 2020

 

Corona beleid

Corona gerelateerde vragen en problemen mbt. de afgelopen examenperiode en de start van het nieuwe academiejaar.

  • Examens bij zeer hoge temperatuur: de VGM consulente licht de bestaande reglementering toe: de ‘natte bol- temperatuur’ mag max. 29° bereiken maar dit stemt overeen met een thermometer temperatuur van ong. 35°. De werknemers hebben wel het recht om maatregelen te vragen zoals: zonnewering, drankvoorziening, ventilatie/airco.
  • Afsluiting van de deuren tussen de drie Hermesgebouwen: de deuren blijven gesloten in geval van een evacuatie.
  • Er werden geen problemen van crowding geconstateerd maar de ICT dienst heeft wel meerdere drukke dagen meegemaakt.
  • De WN delegatie klaagt aan dat de bezetting in de PC lokalen van 1 op 1 een onveilige werkomgeving creëert nu de corona besmettingen in Brussel sterk toenemen. Het gebruik van deze lokalen zou dringend veiliger moeten verlopen door het gebruik van flexiwanden of door de bezetting te verlagen. De voorzitter geeft aan dat voor de Fac. Letteren reeds plexiwanden werden besteld voor de praktijklokalen maar de PC- lokalen van de Fac. Economie vallen onder de bevoegdheid van Odisee. Dit probleem zal aangekaart worden op het volgende overleg tussen KU Leuven en Odisee.

 

VGM werkgroep

Evi Vanhoucke, VGM consulent, geeft een korte toelichting over de principes en praktische werking van de toekomstige VGM-werkgroep aan Campus Brussel.

De WN-delegatie pleit voor een andere benaming die beter aangeeft dat de werkgroep opgezet wordt om sociaal overleg te plegen op lokaal niveau. De installering van dit nieuwe orgaan wordt ook geagendeerd op het BAO.

 

Varia

Evi Vanhoucke vertrekt naar Campus Leuven en wordt op Campus Brussel opgevolgd door Veerle Truyen.

 

De leden gaan unaniem akkoord om ook nog een CPBW vergadering te plannen vlak voor de sociale verkiezingen in november.

 

 


Graag jouw reactie, vraag of ervaring!