CPBW Brussel september 2020

Verslag CPBW Campus Brussel – 16 september 2020

 

Corona beleid

Evi Vanhoucke, VGM consulent, overloopt de algemene principes van het huidige coronabeleid aan de KU Leuven voor onderwijs, kantooractiviteiten en besmetting. De WN-delegatie gaat in op aspecten rond ventilatie, toestroom van studenten naar bepaalde diensten, voldoende verwarming tijdens de winter.

De procedure ingeval een medewerker of student positief test op COVID-19, wordt overlopen.

Indien de geteste persoon in de voorbije 72 uur op het werk, op de campus of op kot is geweest,

moet hij/zij het meldingsformulier van IDEWE invullen zodat IDEWE eventueel de nodige maatregelen kan nemen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarnaast moet de betrokken persoon natuurlijk de instructies van de behandelende arts volgen en in quarantaine gaan en zal de overheid, indien nodig, het proces van contact tracing opstarten.

Voor vele vragen kan je terecht op de FAQ van de Corona pagina of je kan je vragen sturen naar het emailadres corona@kuleuven.be.

 

Varia

De WN deelt mee dat er kan ingeschreven worden voor de griepvaccinatie die doorgaat in oktober. Aangezien er veel vraag naar is, wordt prioriteit gegeven aan personeel in de zorg en 50-plussers.

 

Aangezien de sociale verkiezingen doorgaan in november, gaan de leden unaniem akkoord om nog een CPBW vergadering te plannen in oktober.

 

De WN-delegatie merkt op dat de afsluiting van de deuren tussen de drie Hermesgebouwen problemen kan veroorzaken bij evacuatie. Volgens de WG is er weinig risico vermits er in elk gebouw voldoende traphallen zijn. De circulatieplannen zullen binnenkort opnieuw bekeken worden, in overleg met de campusbeheerder, Lieselot van Droogenbroeck.


Graag jouw reactie, vraag of ervaring!