OR Leuven-Brussel september 2019

Na het goedkeuren van de verslagen kwamen de 2 thema’s van deze maand aan bod.

  1. Personeelscijfers: Aan de hand van een powerpoint werd een uitvoerige uitleg gegeven door Prof Bert Overlaet, die afscheid neemt als plaatsvervangend voorzitter van de OR. Op uitzondering van het uitstervende OP stijgt het aantal personeelsleden in alle geledingen. Hieronder zie hoe de verdeling is in aantal personen.

Ook werd een overzicht gegeven van het verloop van het personeel, dat voor een groot deel te wijten is aan het beëindigen van tijdelijke contracten.

2. Nieuwe educatieve master en de personeelsintegratie: Hierover  werd een presentatie gegeven door Bea Maes & Els Librecht.

Door de inkanteling van de voormalige opleidingen van het CVO staat de KU Leuven voor een grote uitdaging.

Er is dus heel wat verandert voor de personeelsleden die op deze diensten werken.

Er volgde dan ook een pittige discussie over het extra werk en het niet compenseren door extra werkkrachten.

Varia:

  • Betalend parkeren aan stations.  Werknemersafvaardiging vraagt aan de werkgever om te bekijken welke acties ze kunnen ondernemen tegen het betalend maken van de NMBS-parkings aan de stations in.
  • Op ROB tv is een reportage geweest van verloren of kwijt gespeelde fietsen.  In deze reportage waren verschillende 2WD fietsen te zien.  We werknemersafvaardiging vraag toelichting bij over het beleid van verloren of kwijt gespeelde fietsen.
  • De werknemersafgevaardigden vragen stand van zaken van CAO 104, het personeelsbeleid voor oudere werknemers.


Graag jouw reactie, vraag of ervaring!